De appelboom

Het verhaal achter de appelboom

In de eerste jaren van het bestaan van mijn praktijk Het Ware Zelf in Zicht bestond mijn logo uit een getekende appelboom. Hier lees je het verhaal over het ontstaan van het logo en hoe het loge ‘mee beweegt’ met de ontwikkelingen in mijn praktijk.

Jaren geleden was ik eens op bezoek bij onze oma. Elke keer wanneer wij afscheid van haar namen, wilde ze ons iets meegeven. Een stuk fruit of iets anders. Natuurlijk hoefden wij helemaal niets. We wilden graag dat onze oma zelf fruit at. Toch wilde ze altijd iets aan ons meegeven.

Op een dag had ze geen fruit in huis. Ze gaf mij 5 gulden en zei: “Kijk kind, koop maar een beetje fruit”. Ik wilde het eerst niet aannemen, maar weigeren was geen optie. Vervolgens heb ik er toen geen fruit voor gekocht. In plaats daarvan kocht ik voor 4,95 gulden een echte appelboom. Ieder jaar staat de appelboom in volle bloei en plukken wij in september, rond de verjaardag van onze oma, de appels van ‘oma’s appelboom’.

De appel valt niet ver van de boom.

Oma

Het Ware Zelf in Zicht Centrum voor persoonlijke ontwikkeling, intervisie en traumaverwerking. IZR-methode. Interactieve zelfresonantie methode.
Franz Ruppert Interakt Appels
Het Ware Zelf in Zicht Centrum voor persoonlijke ontwikkeling, intervisie en traumaverwerking. IZR-methode. Interactieve zelfresonantie methode.
Franz Ruppert Interakt Logo

Het logo

Het logo is een getekende, niet volledig ingevulde, appelboom. In de tekening kun je de verschillende stadia van de appelboom herkennen: de blaadjes aan de boom, het bloesem en de appel. De ‘open’ afbeelding van de appelboom staat voor de manier waarop ik werk. In heb gemerkt dat je vaak zelf het beste weet wat goed voor je is, wat jouw eigen ‘invulling’ is. Diep van binnen weet je wat klopt. Soms heb je even hulp nodig om daar (weer) contact mee te maken. Ik begeleid je om weer in dìe verbinding met jezelf te komen, de verbinding met je eigen ‘ware zelf’. Vanuit die kern kun jij leven, je leven inkleuren en je eigen pad bewandelen. Mijn werkwijze biedt de contouren waarbinnen en waarmee ik je kan begeleiden. Jij kleurt in en vult aan zoals jij oorspronkelijk bedoeld bent.

Het Ware Zelf in Zicht Centrum voor persoonlijke ontwikkeling, intervisie en traumaverwerking. IZR-methode. Interactieve zelfresonantie methode.
Franz Ruppert Interakt Bloesem appelboom

Het nieuwe logo ontstond toen door corona de sessies online gingen. Letterlijk ontstond er een wereld aan mogelijkheden met als gevolg dat er een wereld open ging. Ik begon meer en meer internationaal te werken. Op dit moment komen mensen van over de hele wereld in de praktijk. Ik merkte ook dat over de hele wereld mensen met dezelfde trauma-impact worstelen: vroeg kinderlijk trauma kan over de hele wereld plaats vinden, overal op de wereld kan de impact van trauma van generatie op generatie worden doorgegeven. We zijn als feutus/baby/jong kind afhankelijk van onze ouders. Traumatische ervaringen kunnen vanaf conceptie af aan plaatsvinden en de impact ervan in de rest van ons leven voelbaar kan blijven, vandaar de baby/embryo in het logo.