Werkwijze

Mijn werkwijze in de coronatijd

Ik werk mee aan het indammen van de verspreiding van het Corona-virus. Dit houdt in dat de sessies op locatie voorlopig in overleg plaatsvinden. Daarvoor in de plaats bied ik e-IZR-sessies aan. Mijn ervaring hiermee is erg positief. Hier kun je ervaringen lezen van andere mensen. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Gedurende deze coronatijd geldt een gereduceerd tarief.

Afspraak

Je kunt via telefoon, WhattsApp of mail een afspraak met mij maken. Kijk hier voor mijn contactgegevens. Tijdens de sessie gaan we samen aan de slag met jouw hulpvraag. Ik kijk met de bril van de interactieve zelf-resonantie (IZR-) methode naar jouw vraag.

Mijn werkwijze

Mijn belangrijkste uitgangspunt is dat ik ervan uit ga dat ieder mens contact heeft met zijn/haar eigen ‘ware zelf’ (of ‘gezonde deel’, of ‘natuurlijke, innerlijke intelligentie’ of welke naam het ook heeft) , ook al is het soms misschien flinterdun of lijkt dat contact prematuur. In mijn sessies biedt ik jou de mogelijkheid om contact hiermee te maken of te verstevigen en te gaan leven vanuit je eigen ‘ware zelf’. Zoals een wondje aan je vinger door het zelfherstellend vermogen van je lichaam kan genezen, zo ben ik ervan overtuigd dat de ‘weg uit de gevolgen van trauma’ zich in jou bevindt. Ik begeleid je in dit proces naar het vinden van jouw eigen unieke weg om uit de gevolgen van trauma te komen. Ik vind het daarbij erg belangrijk dat het op jouw manier gaat en in jouw tempo. Hier kun je ervaringen lezen over mij en mijn werkwijze.

Appels in de appelboom

Ik vind het belangrijk dat je kunt kiezen voor iemand met een werkwijze waarbij jij je op je gemak voelt. Tips die ik je kan geven bij je zoektocht:

 • Ga op je eigen gevoel af.
 • Kijk of de behandelmethode jou aanspreekt en of je je op je gemak voelt bij de therapeut.
 • Onderzoek of er ruimte is en blijft voor je eigen inbreng (ik ben van mening dat jij je eigen oplossing al in jezelf draagt).
 • Kijk of je de investering die je doet ervoor over hebt of kunt hebben, zowel financieel als qua tijd.
 • Vraag andere mensen naar hun ervaringen (en denk dan nog eens aan de eerste tip).
 • Wat bij jou past is bijvoorbeeld afhankelijk van waar je bent in je (verwerkings-)proces en waar je graag aan wilt werken.

Ik werk met een methode die een beweging maakt in het herstellen van de verbinding met je zelf. Je Ware Zelf in Zicht. In een combinatie van woorden en zelf ervaren wat onder die woorden verscholen ligt, krijg jij meer inzicht in jezelf en je eigen ontwikkelingen.

Mijn doel is om jou zodanig te begeleiden in je proces, dat jij je bewust wordt van je eigen mogelijkheden en je eigen kracht. Dat je je bewust kunt worden van datgene wat jou tegenhoudt om voluit te leven, en dat je het verschil kunt voelen tussen overleven en leven. Mijn werkwijze is erop gericht om je te ondersteunen in je zelfherstellend vermogen.

De IZR-methode is gebaseerd op de, door prof.dr. Franz Ruppert ontwikkelde, Identiteitgeoriënteerde psychotraumatheorie en -therapie, IoPT.

Het Ware Zelf in Zicht Centrum voor persoonlijke ontwikkeling, intervisie en traumaverwerking. IZR-methode. Interactieve zelfresonantie methode.
Franz Ruppert Interakt bloesem appelboom groot
Sessie

Aan het begin van de sessie formuleer jij je vraag, wens of verlangen waar je graag aan wilt werken. Samen gaan we kijken welke onbewuste motivaties of patronen ervoor zorgen dat dit verlangen of deze vraag nog geen helderheid heeft.

We gaan op zoek naar wat onder je hulpvraag verscholen ligt. Dit kan bijvoorbeeld een ervaring, emotie en/of gebeurtenis zijn. Tijdens een sessie kun je meer inzicht krijgen in je eigen (overlevings-)patronen. Soms toont zich een gekwetst en/of beschadigde deel van jezelf. Het doel van de methode is dat je (meer) in staat bent om in de modus van je ware zelf te leven.

Ik luister en begeleid je oordeelloos. Ik begeleid en ondersteun je bij het vinden van jouw eigen antwoord op je hulpvraag. Zo kun jij de beweging maken naar het herstellen van de verbinding met je ware zelf.

In de sessie komt alleen datgene aan bod komt wat jij aan kunt. Ik vind het belangrijk dat de grenzen die besloten liggen in jouw hulpvraag gerespecteerd worden. Deze methode heeft respect voor jou en jouw belastbaarheid en draagkracht. Het proces gaat niet verder dan tot het punt wat jij aan kunt. Vaak is dit het punt waarop jij helderheid krijgt op de vraag waarmee je de sessie bent ingegaan.

Wat wil verteld en begrepen worden?

De IZR-methode is gebaseerd:

 • trauma(verwerkings)theorie
 • hechtingstheorie
 • ontwikkelingspsychologie
 • meergenerationele psychotraumatologie
 • psychobiologie/neurobiologie
 • pre- en perinatale psychologie
 • lichaamsgerichte therapie

Wat brengt jou in beweging?

Vanuit compassie en verbinding op zoek naar je ware zelf. Dit doen we door een combinatie van gesprekken en zelf ervaren en voelen welke emotie(s) er bij jou van binnen leven.

Het Ware Zelf in Zicht Centrum voor persoonlijke ontwikkeling, intervisie en traumaverwerking. IZR-methode. Interactieve zelfresonantie methode.
Franz Ruppert Interakt splitsing in bospad
Meer informatie over mij vind je hier.
Mijn werkervaring en opleidingen vind je hier.
Informatie over mijn tarieven vind je hier.
Uitleg over de IZR-methode vind je hier.

Neem gerust contact met mij op.