Hoe herstel je van trauma?

Er zijn mogelijkheden om de gevolgen van trauma te verwerken. Zoals er ‘vele wegen naar Rome leiden’, zijn er ook meerdere mogelijkheden. Mijn advies is om te kijken wie en wat er nu, op dit moment in jouw proces, bij jou en bij jouw mogelijkheden past.

Ik werk met een methode die een beweging maakt in het herstellen van de verbinding met je zelf, je Ware Zelf. Hier kun je meer lezen over mijn werkwijze. Je bent van harte welkom in mijn praktijk. Neem gerust contact met mij op.

De weg naar herstel is de weg van het leven

Bessel van der Kolk “Traumasporen”
Het Ware Zelf in Zicht Centrum voor persoonlijke ontwikkeling, intervisie en traumaverwerking. IZR-methode. Interactieve zelfresonantie methode.
Franz Ruppert Interakt appels aan de boom

Lees hier voorbeelden van ontwikkelingsprocessen en traumaverwerkingsprocessen van andere mensen.

Tip: Je kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek van 20 minuten. Neem gerust contact met mij op.

Herstellen van trauma en de IZR-methode

Lees hier meer over uitleg van de IZR-methode en hoe trauma een splitsing in de innerlijke structuur van mensen veroorzaakt. Lees ook meer over hoe je deze splitsing en de verschillende delen in jezelf kunt herkennen, erkennen en ontmaskeren. De IZR-methode biedt je de mogelijkheid om weer in contact te komen met je ware zelf.

Wat is de taal van je lichaam?

De wijsheid en de natuurlijke intelligentie van het lichaam spelen een essentiële rol in het herstellen van trauma. Je kunt de relatie tussen je lichaam, overtuigingen en emoties leren herkennen. In deze manier van werken is aandacht voor de wijze waarop je lichaam de erfenis van trauma en problematische gehechtheid bij zich draagt en hoe deze erfenis te veranderen is door middel van somatische bewustzijn en beweging. Je kunt hier meer lezen over hoe jouw zenuwstelsel bijvoorbeeld, in een fractie van een seconde reageert op prikkels in je omgeving. In diezelfde fractie beoordeeld je zenuwstelsel of het voor jou veilig of onveilig ‘is’ en met welke actie jouw lichaam op die prikkel gaat reageren. Dit is een geheel automatisch en autonoom proces. Het gaat zelfs 10 keer sneller dan je met je ‘gezonde verstand’ kunt beoordelen of die lichamelijke reactie inderdaad passend is op dat moment. Het proces wordt ‘gevoed’ door je ervaringen uit het verleden: je erfenis van trauma en de dynamieken in de relatie met je hechtingspersonen. De taal van jouw lichaam brengt jou verder in je bewustwordingsproces.

Lees hier meer over mij
Lees meer over mijn werkervaringen en opleidingen
Neem gerust contact met mij op
Het Ware Zelf in Zicht Centrum voor persoonlijke ontwikkeling, intervisie en traumaverwerking. IZR-methode. Interactieve zelfresonantie methode.
Franz Ruppert Interakt visitekaartje