Voorbeelden

Hieronder zijn een paar voorbeelden van sessies beschreven om je een idee van een sessie te geven. De voorbeelden zijn een sterk verkorte weergave van de sessie. Uiteraard zijn, vanwege privacyredenen, de namen en details veranderd.

Disclaimer: onder elke hulpvraag die iemand inbrengt ligt een uniek persoonsgebonden verhaal. Dit betekent dat onder een hulpvraag die jij in zou brengen en eventueel lijkt op onderstaande hulpvragen, een totaal andere gebeurtenis, emotie of pijn verscholen kan liggen. Neem gerust contact op als je vragen hebt.


‘Anouk’ 53 jaar

Anouk vroeg zich af waarom haar bedrijf zoveel van haar tijd vergde dat ze geen tijd kon vrijmaken om met vrienden een gezellige tijd door te brengen. In de sessie kwam ze erachter dat ze zo hard aan het werk was om aan haar ouders te bewijzen dat ze wèl in staat was iets succesvol te doen. Tijdens de sessie realiseerde ze zich dat ze nu, als volwassen vrouw, nog steeds bezig was om haar ouders trots te maken en te laten zien dat ze haar bedrijf succesvol te leiden. Toen zij dit inzag was ze in staat het verdriet hierover te voelen. Vervolgens kon ze loslaten en meer vanuit haar eigen motivatie werken en leven.


‘Sanne’ 37 jaar

Sanne vond dat haar vriend zich meer moest bekommeren om zijn kinderen. Ze kregen hier regelmatig ruzie over. ‘Sanne’ vroeg zich af of ze haar vriend hierin ter verantwoording kon roepen of dat ze bij hem moest weggaan omdat ze het niet langer kon aanzien. In de sessie kwam ze erachter dat ze haar eigen pijn had geprojecteerd op haar huidige gezinssituatie. Op de leeftijd van 8 jaar was haar vader ongeneeslijk ziek geworden. Haar ouders en oudere zussen waren uiteraard hevig geëmotioneerd. ‘Sanne’ realiseerde zich dat zij de situatie rondom de ziekte en uiteindelijk overlijden van haar vader niet had kunnen verwerken. Er was niemand geweest die zich om haar en haar emoties had kunnen bekommeren. Precies datgene wat ze nu haar vriend verwijt: dat hij geen oog heeft voor zijn kinderen. Tijdens deze sessie realiseerde ze zich dat het haar eigen pijn was, de pijn van onvoldoende gezien te zijn door haar ouders. Ze was in staat om de pijn hierover te voelen. Aan het einde van de sessie was ze opgelucht en voelde ze dat ze de relatie met haar vriend niet wilde verbreken.